To drenge og en pige griner til kameraet foran et hegn

Digitale elevambassadører

Digitale elevambassadører

Digitale elevambassadører skal understøtte den digitale trivsel og sikre bedre digitale færdigheder og adfærd gennem et ung-til-yngre fokus.

Med cases fra BørneTelefonen uddannes elevambassadørerne og lærer om, hvilke rettigheder og bestemt adfærd der gør sig gældende i den digitale verden. Workshoppen er målrettet 7.-8. klasseelever, der klædes på til at gå i dialog med yngre elever på deres egen skole.

Som del af workshoppen tilbyder Børns Vilkår bl.a. evaluering, forældrebreve, skoleledelsesbrev samt en PowerPoint-præsentation, elevambassadørerne kan benytte sig af.

Gennem en ung-til-yngre indsats at understøtte arbejdet med at forebygge digital mobning og digitale krænkelser
Ved:

  • At uddanne digitale elevambassadører i 7.-8. klasse
  • At opkvalificere SSP-kontaktpersoner til at støtte ambassadørerne
  • At ambassadører går i dialog med 3.-4. klasses elever om digitale fællesskaber, digital mobning, rettigheder og billeddeling
  • At give skolernes ledelser ideer og redskaber til at forankre indsatsen

Målgruppe:

7.-8. klasse

Elevambassadørforløbet starter med, at SSP-lærerne rekrutterer fire til seks 7.klasseselever fra hver skole. Vi anbefaler, at eleverne skal lave en motiveret ansøgning, da det giver mere motiverede ambassadører.

Ambassadørerne deltager i en uddannelsesdag, som Børns Vilkår forestår. Kontaktlærerne deltager (evt. samtidig) i en halv dags uddannelse. Nu skal ambassadørerne planlægge og gennemføre undervisning i skolens 3./4. klasser med støtte fra kontaktlæreren.

Børns Vilkår laver en evaluering af forløbet.

Materiale

Som en del af indsatsen leverer Børns Vilkår følgende materialer:

  • Forældrebreve til såvel ambassadører som modtagende klasser
  • Et brev til skolernes ledelser med anbefalinger til, hvordan de kan gøre brug af elevambassadørerne på skolen.
  • En standard PowerPoint-præsentation, som elevambassadørerne kan bruge i den understøttende undervisning sammen med SSP-lærerne
  • Evaluering

Efter aftale

Vi er klar til at besvare spørgsmål om vores oplæg og workshops.

 skole@bornsvilkar.dk

 3618 0165

Åbningstider
Mandag: Lukket
Tirsdag: 10-12.30
Onsdag: 10-12.30
Torsdag: 13.00 – 16.00
Fredag: lukket

Bliv kontaktet
Ønsker du at blive ringet op uden for åbningstid, så giv os besked via formularen nedenfor:

"*" indikerer påkrævede felter

Samtykke

Tematikker

Elevambassadørerne uddannes i tre tematikker: Digitale fællesskaber, digital mobning og billeddeling og rettigheder. De bliver præsenteret for to aktiviteter til hver tematik, som de kan bruge, når de selv skal undervise 3.-4. klasserne.
Alle aktiviteter har fokus på aktiv deltagelse med inddragelse af cases fra BørneTelefonen, som eleverne skal forholde sig til og finde gode råd og handlemuligheder i.

Faglig ramme

Elevambassadørerne bliver uddannet og guidet i, hvordan de kan rammesætte samtalerne, så det netop er cases og generelle problematikker, der drøftes, og ikke klassens egne oplevelser. Dette understøtter SSP-lærerne. Vi oplever, at der er et særligt potentiale og autenticitet forbundet med, at det er ældre elever, der går i dialog med de yngre elever fra 3.-4. klasser, fordi de har frisk i erindringen, hvad det vil sige at gå i 3.-4. klasse og være på vej ind i onlinelivet.

Du skal ændre dit cookiesamtykke, for at se dette indhold.

Andre har vist interesse for

Mørkhåret pige har armen om skulderen på en rødhåret dreng

Børns rettigheder

Workshop om børn og unges rettigheder med henblik på at styrke elevernes viden og handlemuligheder i forhold til udvalgte artikler i FN’s Børnekonvention.

En kvinde sidder på en sofa med sin computer mens et barn sover ved siden af

Børns digitale fællesskaber

Dialogisk oplæg til forældre, der sætter fokus på børns færden og trivsel i den digitale verden.

Trivsel i klassen - Book et trivselsforløb

Trivselsforløb

Når der er akut behov for at arbejde med problemer i klassen og klassens kultur. Det kan f.eks. være mobning eller en hård tone i klassen.

Få vores nyhedsbrev for fagpersoner

Arbejder du med børn og unge som underviser, pædagog, institutionsleder, socialrådgiver, sundhedsplejerske eller lignende? Vil du gerne inspireres med gode artikler, nyeste viden om børn og unges trivsel, inviteres til arrangementer og løbende opdateres med gratis undervisningsmateriale? Så tilmeld dig Børns Vilkårs nyhedsbrev for fagpersoner.

Børns Vilkår passer godt på dine personoplysninger, og vi behandler dine personoplysninger i overensstemmelse med den gældende databeskyttelsesforordning og databeskyttelseslov.
Du kan læse mere om vores databehandling og dine rettigheder i vores privatlivspolitik

Lyshåret dreng set oppefra, blinker til kameraet.

Det er techgiganters svigt af børn og unge ikke