BørneTelefonen

BørneTelefonen er børnenes linje til rådgivning, trøst eller bare en voksen, der har tid til at lytte.

Når venskaberne slår gnister. Når forældrenes skilsmisse gør ondt i maven. Når børnene udsættes for så grusomme svigt, at de næsten ikke kan få det sagt.

Hver dag, året rundt sidder vores frivillige rådgivere på BørneTelefonen klar til at lytte og rådgive børn og unge i Danmark om deres problemer, store som små.

Gratis og anonym rådgivning

Det er både gratis og anonymt at ringe til BørneTelefonen. Og man kan heller ikke se på telefonregningen, at et barn har ringet til os på 116 111. Børnene bestemmer helt selv, hvad de har lyst til at tale om, vi lytter, giver gode råd og forklarer børnene om deres rettigheder.

På BørneTelefonen kan børnene også få rådgivning på sms, chat eller igennem vores Brevkasse og Børn hjælper børn-forum, hvis de føler sig mere trygge ved det.

Vores rådgivere kan også tilbyde en professionel bisidder til de børn, som ringer til BørneTelefonen og som har brug for hjælp i mødet med den offentlige forvaltning.

BørneTelefonen 116 111

BørneTelefonen tilbyder gratis og anonym rådgivning hele døgnet, alle dage.

Besøg BørneTelefonen

Kontakt BørneTelefonen

Hvad sker der, når man ringer til 116 111?

BørneTelefonen – mere end en telefon

På BørneTelefonen kan børn også få rådgivning på sms, chat eller igennem vores Brevkasse og Børn hjælper børn-forum, hvis de er mere trygge ved det.

Her kan børn poste et spørgsmål eller en oplevelse og få støtte og råd fra andre. Hvis de har et spørgsmål, de gerne vil stille, eller en oplevelse de gerne vil dele, kan de indsende et brev nedenfor. Hver uge bliver de udvalgte breve postet, så andre kan give gode råd og svar.
Læs mere

Her kan børn og unge skrive til BørneTelefonen, og de kan læse, hvad andre har spurgt og fået svar om. Søg efter breve i søgefeltet eller ved at vælge en eller flere kategorier.
Læs mere

BørneChatten er en anonym rådgivning, hvor børn og unge kan chatte med en af vores frivillige rådgivere. Chat-samtalerne varer typisk mellem 1/2 time og 1 time.
Læs mere

Man kan også SMS’e med BørneTelefonen på 116 111. SMS-rådgivningen er åben hele døgnet alle årets dage.
Læs mere

Ring gratis og anonymt til BørneTelefonen på 116 111. BørneTelefonen er åben alle dage hele døgnet.
Læs mere

Hvad ringer børnene om?

Børn ringer til BørneTelefonen om alle problemer, store som små. Herunder kan du se nogle af de hyppigste samtaleemner på BørneTelefonen.

Hvornår er man forelsket, og har alle det på samme måde? Uanset, hvordan man har det, så er forelskelsesperioden en tid, med mange følelser – ikke altid kun de gode.
læs mere

Hvad kan man gøre, hvis man bliver mobbet eller oplever, andre blive det? Vi har samlet nogle gode råd og vigtig viden, som kan hjælpe børnene. Man kan også søge mere viden i brevkassen, hvor andre børn og unge skriver om deres oplevelser.
læs mere

Hvis forældre drikker for meget, kan det handle mere om, hvordan barnet har det med det, end om mængden af alkohol. Når børn bliver utrygge, bekymret og når stemningen i familien ikke er tryg og god.
læs mere

Når man oplever at miste en, man holder meget af, har man ofte mange tanker og spørgsmål om døden.
læs mere

Livet forandres, når forældre skal skilles. Forandringer sker hele tiden i en familie, men en skilsmisse er en af de store forandringer, som kan være rigtig svære for både børn og voksne.
læs mere

Alle børn har krav på at vokse op i en familie uden vold. Børn skal ikke finde sig i at blive slået eller behandlet dårligt eller se på, at andre i sin familie bliver det. Alle former for vold er omsorgssvigt.
læs mere

Om man er klar til sex afhænger af mange ting bl.a. alder og følelser. Forelskelse og sex hænger ikke nødvendigvis sammen. Man kan sagtens være kærester uden, at man dyrker sex.
læs mere

Der er 1.000 spørgsmål, der rejser sig i det øjeblik, en pige får den tanke, at hun måske er gravid. Allesammen spørgsmål, der er vigtige at få tænkt fornuftigt over.
læs mere

Når børn og unge kaster sig ud i den digitale verden og fx opretter en profil på Facebook, så er det vigtigt at huske på at passe på sig selv.
læs mere