Vi ønsker alle det bedste for vores børn, men kan nogle gange komme i tvivl om store og små spørgsmål.
Derfor har vi samlet vores bedste råd til, hvordan du kan forebygge og afhjælpe børns problemer i forbindelse med bl.a. mobning, skilsmisse, svigt og digitalt liv.
Rådene bygger på mere end 30 års erfaring med at sikre, at alle børn har en, der lytter og hjælper.
Børn i Danmark udsættes for ting, de knap tør hviske om på BørneTelefonen. Du kan være med til at stoppe svigt ved at tage det første skridt og følge dette råd: Vend aldrig ryggen til et barn
Det gør ondt på børn, når forældrene går fra hinanden. Men selvom det er forvirrende og hårdt for alle, kan det lade sig gøre at være i skilsmissen på en god måde.
En tom stol i klasseværelset vidner om, at der mangler et barn eller ung, og det kan der være mange årsager til. Her præsenterer vi viden om skolefravær set fra børn og unges perspektiv, og vi giver råd og vejledning til dig som forælder.
Børn og unge er online. Det er er de, fra de er ganske små. Selvvalgt og fordi omgivelserne kræver det af dem. Her på siden møder du børnenes oplevelser af livet online, viden om hvad du skal være opmærksom på som forælder og konkrete redskaber til hvordan du kan hjælpe dit barn med at være tryg online.
Mobning kan give ar, der aldrig forsvinder.
Børn, der mobbes, har dårligere chancer for at få job, uddannelse og nære sociale relationer i voksenlivet.
Det er børnenes problem, men de voksne har ansvaret for at stoppe mobning.
Små børn er ikke altid nemme at forstå. Alle forældre oplever nogle gange at komme til kort.
Vi har samlet viden, råd og vejledning til livet med småbørn. Om de første års store og små kriser, om livet i vuggestuen, dagplejen og børnehaven og om dit lille barns udvikling.
Oplæg om hvordan man støtter sit barn til at indgå i positive fællesskaber? Og hvordan kan man som forældre samarbejde om trivsel med skolen og andre forældre?
Dialogisk oplæg til forældre, der sætter fokus på børns færden og trivsel i den digitale verden.
Børns Vilkår har her samlet viden og råd om, hvad forældre og fagpersoner kan gøre for at forhindre og stoppe mobning.
Hvad passer bedst til dig?
Er du mest til at rådgive telefonisk? Eller skriftligt? Vil du være frivillig i Aarhus, i København eller hjemmefra? Vil du rådgive børn, unge eller måske forældre?
Find det rigtige frivilligtilbud, der passer til dig og dit øvrige hverdagsliv.
På BørneTelefonen har vi lavet en vejledning til, hvordan vores rådgivere skal agere, når børn henvender sig og er urolige for coronavirus. Med afsæt i den har vi lavet nogle gode råd til dialogen til forældre og andre voksne.
Vi har samlet nogle råd om, hvilke ting man som voksen kan være opmærksom på, hvis ens eget eller andre børn er påvirket af, hvad de har set eller hørt om krigen i Ukraine.