Viden til praksis

Læs med, når vi i en række artikelserier stiller skarpt på forskellige temaer, der har betydning for børn og unges fysiske, psykiske og sociale trivsel. Viden til praksis er en forlængelse af Center for Børnelivs vidensformidling til dig, der arbejder med børn, unge og deres familier.

Læs mere
Gode råd om Ukraine

Situationen i Ukraine

Vi har samlet nogle råd til, hvilke ting man som lærer kan være opmærksom på, når man vil snakke med sine elever om situationen i Ukraine.

Læs mere

Mistrivsel i skolen

Hvert tredje barn med særlige behov har sjældent eller aldrig lyst til at komme i skole.  

Læs vores nye analysenotat: Børn med særlige behov trives dårligere i skolen end deres klassekammerater. 

Læs mere

Mobning og trivsel

Find gode råd og undervisningsmaterialer om trivsel.  Hvorfor opstår mobning og hvad kan du bidrage med, til at styrke fællesskabet i klassen. Hvad man kan gøre for at være med til, at bryde de mønstre, som er med til at modvirke mobning. Hvornår er det mobning og hvad kan du være med til at gøre for at forbygge eller stoppe mobning?

Læs mere

Sådan spotter du omsorgssvigt

Hvad er omsorgssvigt? Omsorgssvigt kan både være psykisk og fysisk. Der er ikke en endelig tjekliste for, hvornår et barn er omsorgssvigtet. Som fagperson har du skærpet underretningspligt. Det betyder, at du har pligt til at underrette, hvis du er bekymret for et barns trivsel og udvikling.

Læs mere

Børneinddragelse

Børns Vilkår har gennemført flere projekter med fokus på børneinddragelse i landets kommuner. Nu fortsætter vi arbejdet i det nationale ’Videnscenter om børneinddragelse og udsatte børns liv’ med Vive og Socialstyrelsen.

Her tilbyder vi et rådgivningsforløb – som skal sikre bedre inddragelse af børn og unge i deres egen sociale sag.

Læs mere

Vær opmærksom på børn i skilsmisse

Som fagperson i en skole eller daginstitution kan du spille en særlig betydningsfuld rolle for børn i skilsmisser.

Læs mere

Mikkels lærer blev hans redning

Mikkel Larsen blev i 8. klasse prikket på skulderen af sin klasselærer. Det blev et vendepunkt i hans liv med en mor, der var psykisk syg, og en far, der drak.

Læs mere

Bestil materialer om ForældreTelefonen her.

Er du fagperson, kan du bestille materiale om ForældreTelefonen her. 
Du kan bestille plakater og/eller postkort til at hænge op i dagtilbud, på skoler, klubber, biblioteker, lægehuse eller lignende.

Bestil her

Få vores nyhedsbrev for fagpersoner

Arbejder du med børn og unge som underviser, pædagog, institutionsleder, socialrådgiver eller lignende? Vil du gerne inspireres med gode artikler, nyeste viden om børn og unges trivsel, inviteres til arrangementer og løbende opdateres med gratis undervisningsmateriale? Så tilmeld dig Børns Vilkårs nyhedsbrev for fagpersoner.

Vi rådgiver både børn og voksne

Hver dag, året rundt sidder vores rådgivere klar til at lytte til og rådgive børn og unge, forældre og fagpersoner i Danmark.

BørneTelefonen

BørneTelefonen er børnenes linje til rådgivning, trøst eller bare en voksen, der har tid til at lytte.

Læs mere

ForældreTelefonen

ForældreTelefonen er rådgivning til alle forældre og pårørende, der har spørgsmål, som omhandler børn.

Læs mere

FagTelefonen

FagTelefonen er for alle, der arbejder med børn og unge. Når du kontakter FagTelefonen, kommer du til at tale med en børnefaglig specialkonsulent.

Læs mere

Hvad passer bedst til dig?

Se mulighederne for at blive frivillig hos Børns Vilkår

Er du mest til at rådgive telefonisk? Eller skriftligt? Vil du være frivillig i Aarhus, i Valby eller hjemmefra? Vil du rådgive børn, unge eller måske forældre?

Find det rigtige frivilligtilbud, der passer til dig og dit øvrige hverdagsliv.

Læs mere