Tre unge smiler til kameraet på en telefon den ene af dem holder.

Digitalt Liv

Børn er online. Det er er de, fra de er ganske små. Selvvalgt og fordi omgivelserne kræver det af dem. Børns onlineliv åbner mange muligheder for leg, spil, eksperimenter og fællesskab, og overgangene mellem livet online og offline er flydende for børn.

Som forældre kan vi have en automatreaktion, som tager udgangspunkt i alt det, der er negativt, ubehageligt eller sågar farligt ved at være online. Måske forfalder man til formaninger og glemmer den nysgerrighed og forståelse, man møder andre dele af sine børns liv med.

Derfor er det vigtigt at prøve at forstå både alt det, der er sjovt og spændende i børns onlineliv, og det der kan udfordre og være svært.

Her på siden møder du børnenes oplevelser af livet online, viden om hvad du skal være opmærksom på som forælder og konkrete redskaber til at hjælpe dit barn med at være tryg online.

Genvej – til dit barns digitale liv

Find flere gode råd til dit barns digitale liv på genvej.org.

Børns Vilkår er en del af samarbejdet omkring Genvej, hvor du kan finde inspiration, øvelser, konkrete råd og viden om en lang række emner og problematikker, som børn og unge kan støde på online.

Børns vilkår mod digitale svigt

Børns Vilkår bekæmper digitale svigt som krænkende billeddeling, mobning, kommerciel udnyttelse, online- manipulation og radikalisering.

Forældretelefonen

ForældreTelefonen er rådgivning til alle forældre og pårørende, der har spørgsmål, som omhandler børn.

Ring anonymt på tlf. 35 55 55 57