Digitalt Liv

Børn er online. Det er er de, fra de er ganske små. Selvvalgt og fordi omgivelserne kræver det af dem. Børns onlineliv åbner mange muligheder for leg, spil, eksperimenter og fællesskab, og overgangene mellem livet online og offline er flydende for børn.

Som forældre kan vi have en automatreaktion, som tager udgangspunkt i alt det, der er negativt, ubehageligt eller sågar farligt ved at være online. Måske forfalder man til formaninger, og glemmer den nysgerrighed og forståelse, man møder andre dele af sine børns liv med.

Derfor er det vigtigt at prøve at forstå både alt det, der er sjovt og spændende i børns onlineliv, og det der kan udfordre og være svært.

Her på siden møder du børnenes oplevelser af livet online, viden om hvad du skal være opmærksom på som forælder og konkrete redskaber til hvordan du kan hjælpe dit barn med at være tryg online.

Børns Vilkår mod digitale svigt

Børns Vilkår bekæmper digitale svigt som krænkende billeddeling, mobning, kommerciel udnyttelse, online manipulation og radikalisering.

Læs mere
Vis mere +

Se filmen “Unfair”

“Unfair” handler om deling af billeder blandt børn og unge. I filmen udspiller sig et kærligheds- og jalousidrama mellem de 3 karakterer, som ender med videredeling af et privat nøgenbillede uden samtykke, som får alvorlige konsekvenser, hvor både kærligheden og venskaber sættes på prøve.
Filmen, som er instrueret af Signe Søby Bech, er målrettet unge i folkeskolens ældste klasser og på ungdomsuddannelserne. 

 

Kunsten at dele

Børns Vilkår har lavet en undersøgelse med 1090 besvarelser på BørneTelefonen.dk. Her svarer 8 ud af 10 ‘ja’ til, at deres forældre deler billeder af dem uden at spørge om lov. Mange børn ønsker sig, at deres forældre spørger om lov først. Sammen med TDC har vi skabt kampagnefilmen “Kunsten at dele”, hvis formål er at få flere forældre til at tænke sig om en ekstra gang og gå i dialog med deres børn, inden de lægger billeder op af dem på sociale medier.

ForældreTelefonen

ForældreTelefonen er rådgivning til alle forældre og pårørende, der har spørgsmål, som omhandler børn.

Ring anonymt på tlf. 35 55 55 57

Kontakt ForældreTelefonen

Aktuelt hos Børns Vilkår