ForældreRum: Skærmtid i dit lille barns nærvær

Torsdag d. 5. september 2019 kl. 10-12.30

Er du nybagt forælder, og spekulerer du over, hvordan din egen skærmbrug kan have indflydelse på dit barn? Så kom til ForældreRum i Børns Vilkårs Hus og bliv klogere på din egen brug af smartphones og få gode råd til den optimale balance for dig og dit barn. Babyer er mere end velkomne!

På dagen fokuserer vi bl.a. på:

  • Hvordan vi værner om den gode kontakt med vores børn i en digital tid
  • Reflekteret brug af smartphones i barnets nærvær samt gode råd
  • Hvilke mulige konsekvenser øget skærmbrug kan have for barnet

Oplæggene tager udgangspunkt i nyeste forskning på området, og der vil være inddragende øvelser samt videoklip undervejs.

Dagen er tiltænkt småbørnsforældre til børn i alderen 0-6 år. Arrangementet er oplagt for fædre- og mødregrupper.

Tilmeld dig her

Powered byTicketbutler

Program

10.00 Velkommen v. Børnepsykolog hos Børns Vilkår, Malene Angelo

10.05 Den digitale opmærksomhedrøver v. digital uddannelseskonsulent hos Børns Vilkår, Mette Kim Bohnstedt

10.15 Forældre i en digital tid v. cand.psych. fra Københavns universitet, Anna Hoppe Mortensen og cand.psych. fra Københavns universitet, Elin Masrouri Binder

10.45 Pause med kaffe og croissanter

11.15 Det lille barns udvikling og reflekteret skærmbrug v. cand.psych. fra Københavns universitet, Anna Hoppe Mortensen og cand.psych. fra Københavns universitet, Elin Masrouri Binder

11.50 Refleksions-workshop

12.25-12.30 Kort opsamling og tak for i dag v. Børnepsykolog hos Børns Vilkår, Malene Angelo

Adresse: Trekronergade 26, 2500 Valby.

Om oplægsholderne

, ForældreRum: Skærmtid i dit lille barns nærvær, ForældreRum: Skærmtid i dit lille barns nærværDagens oplægsholdere er Elin Masrouri Binder og Anna Hoppe Mortensen, begge cand.psych. fra Københavns universitet. Sammen har de forsket i forældres skærmbrug og dens betydning for det lille barns socio-emotionelle udvikling. Forskningen er lavet i samarbejde med Center for Tidlig Indsats og Familieforskning på Københavns Universitet, der generelt arbejder for at styrke den sociale – og sundhedsfaglige indsats til fremme af forældreressourcer og småbørns psykiske sundhed.

På baggrund af forskningen har de sammen afholdt flere foredrag for sundhedsfagligt personale, sundhedsplejersker, jordmødre mv. Udover forskning inden for det udviklingspsykologiske felt, har både Elin og Anna arbejdet med børn og familierådgivning. P.t. er Elin på barsel, mens Anna arbejder som behandlingsansvarlig psykolog på en dagbehandlingsskole for børn med ADHD og adfærdsforstyrrelsesproblematikker.

Praktisk

Adressen er: Børns Vilkår – Trekronergade 26 – 2500 Valby 

Gåturen fra Valby Station tager 10 minutter. Du kan også benytte bus 1A el. 4A, som har stop, tæt på Børns Vilkårs Hus 

Der er ingen busholdeplads i forbindelse med Børns Vilkår, men mulighed for drop-off på adressen og parkering i nærheden. Kontakt os for nærmere info.

I området omkring Børns Vilkår (Trekronergade og Krumtappen) er der 3 timers gratis parkerings-zone. Parkeringen kan ikke forlænges ved betaling. Bemærk at parkerer man længere væk, kan det være gul betalingszone hvor der gælder andre regler. 

Der er ubesværet handicap-adgang til sal og toiletter.

I Børns Vilkårs Hus er det nemt at have din baby eller tumling med. Der er god pusleplads på toilettet og der er plads til barnevogne både inde i salen og på den tilstødende terrasse. Salen er så stor, at det både er muligt at sidde på stole, ved borde eller på (børne)gulv med masser af puder. Vi har også få blødere loungemøbler, og der er god mulighed for at amme ugeneret og stadig kunne følge med i eventet.

Få vores nyhedsbrev

Nyhedsbrevet er til dig, som gerne vil vide mere om, hvordan vi sammen kan gøre det bedre for børn og unge i Danmark. Her får du fx gode råd til at forebygge mobning og svigt, gøre skilsmissen lettere og lære dine børn at navigere i en digital verden.

  • Læs mere om dette samtykke i Børns Vilkårs privatlivspolitik