William Kvist

Landsholdsspilleren William Kvist er selv skilsmissebarn. Han ved, hvad en skilsmisse kan gøre ved børn, og derfor er han ambassadør for Børns Vilkårs skilsmissekampagne.

Han gik i 2.g. og befandt sig i Australien, da hans forældre ringede og fortalte, at de skulle skilles. Det var helt surrealistisk for William Kvist at få at vide, når han nu befandt sig på den anden side af jorden. Han afbrød sit udvekslingsophold for en uge og fløj hjem:

“Først da jeg kom hjem, gik det op for mig følelsesmæssigt, at skilsmissen var en realitet. Min mor var ikke længere i mit hus, mit barndomshjem. Det gjorde nærmest fysisk ondt indeni. Skilsmissen kom som et lyn fra en klar himmel, fordi min mor og far aldrig har skændtes. Vi var en kernefamilie og opvæksten havde været god og tryg. Pludselig føltes det som om, jeg og min bror stod helt alene på en øde ø. Alting var åbenbart ikke, hvad det så ud til”, siger William Kvist.

”Da jeg kom tilbage til Australien, ringede jeg til BørneTelefonen. Jeg forklarede en sød dame, at jeg havde brug for at vide, hvad jeg kunne forvente mig af fremtiden. Jeg havde talt meget med familie og mine venner, men alle i ens nære omgangskreds har en aktie i og en holdning til skilsmissen. Det var rart at tale om min situation med en, der kun var der for mig, Det gav mig ro,” forklarer William Kvist.

Moren flyttede til Nyborg med sin nye kæreste. De to brødre blev i barndomshjemmet hos faren og tog toget for at besøge deres mor hver 14. dag:

”Når jeg steg på toget i København, glædede jeg mig helt vildt til at se min mor. Men jo mere jeg nærmede mig Storebælt, desto mere blev savnet efter at se hende erstattet af vrede. Jeg følte, hun havde forladt os. Hvad havde hun gang i?! Det var rigtig svært.”

Delejul, bonusforældre, pendlerbarn. Alle de ting var William Kvist igennem. I dag er han skilsmisseambassadør for Børns Vilkår. Og han håber, at nogle af hans erfaringer, kan gøre det hele lidt lettere for andre skilsmissebørn.

Sammen stopper vi svigt

Det gør ondt på børn, når forældrene går fra hinanden. Men selvom det er forvirrende og hårdt for alle, kan det lade sig gøre at være i skilsmissen på en god måde.

Skilsmisse er en kæmpe omvæltning. Vi støtter børn og deres forældre i skilsmissen.

Læs mere